Opening up your life to a dog who needs a home is one of the most fulling things you can do

Mijn verhaal

Mijn naam is Gerrie Breekveldt en ik woon samen met mijn man en zeven honden in het buitengebied in een dorp in Gelderland. Foto’s van onze honden vindt je over deze gehele website. Niet alleen van onze huidige honden maar ook van de honden die inmiddels overleden zijn. Onze passie is het adopteren van oudere honden die door ziekte(s), gebreken of extreme angst weinig kans hebben op adoptie. Voor mij waren onze honden de reden om diverse opleidingen op het gebied van gezondheid te gaan volgen zodat zij de zorg zouden krijgen die ze nodig hadden. Na 14 jaar lang Mechelse herders te hebben gehad adopteerden we in 2012 onze eerste Galgo Espagnol. Celin kwam uit Spanje en had wat ze noemen “een rugzakje”.  Dat vroeg om diverse cursussen op het gebied van hondengedrag zodat ik haar beter zou begrijpen en waar nodig kon ondersteunen.  Nog vele opleidingen en cursussen met betrekking tot gezondheid en gedrag volgden. Al snel werd mij duidelijk dat voeding en pijn (zowel fysiek als mentaal) een relatie hebben met gedrag. Wat begon met het helpen van mijn eigen honden is uitgelopen tot een passie voor voeding en gezondheid en het willen helpen van anderen om hun geliefde viervoeter zo gezond mogelijk te krijgen en zo lang mogelijk zo te houden. 

Voeding, natuurgeneeskunde en pijnbestrijding

De drie pijlers waar ik me mee bezig hou met de focus op voeding. Goede voeding is mijns inziens echt onmisbaar als het gaat om gezondheid. Daarnaast is het uitsluiten, opsporen of het bestrijden van pijn ontzettend belangrijk. Pijn betekent stress en teveel stress of langdurige stress betekent uiteindelijk ziekte. Natuurgeneeskunde is mijns inziens niet alleen waardevol om preventief of bij chronische aandoeningen in te zetten maar zeker ook naast een reguliere behandeling. Een goede samenwerking met dierenartsen en/of andere therapeuten is wat mij betreft dan ook van groot belang om de gezondheid en het welzijn van onze geliefde viervoeters zoveel mogelijk te verbeteren en te waarborgen. 

Onze Mari

Mari werd in Spanje meer dood dan levend gevonden. Ze had zwaar demodex en bloedarmoede.  Het duurde dan ook nog vier maanden alvorens ze mocht reizen. Toen ze bij ons kwam had ze vrijwel geen haar meer op haar lijfje door de behandelingen/baden tegen de demodex. Bij Mari lag toen vooral de focus op het versterken van haar immuunsysteem en na een aantal maanden had ze weer een prachtige vacht en kwam er een prachtige podenco Andaluz tevoorschijn. 

Onze Solana

Toen Solana bij ons kwam was ze nog jong maar had weinig kans op adoptie omdat ze vreemd liep vanwege kromme pootjes. De kromme pootjes bleken te zijn ontstaan door een tekort aan voedingsstoffen in de eerste maanden van haar leven. Na een aantal maanden van goede voeding aangevuld met supplementen waren de kromme pootjes vrijwel verdwenen en rende ze net als een normale windhond dat zou doen. 

Mijn opleidingen, cursussen en workshops

Opleidingen/Cursussen/Workshops
Jaar
Opleider
Integraal voedingstherapeut voor honden
heden
Kelly Cogen, Centrum Natuurgeneeskunde en Voeding bij Dieren
Voedingsverrijking
2023
Ingrid Smolders & Eve Verstappen
Wilde kruiden en eetbare bloemen voor honden
2023
Ingrid Smolders & Eve Verstappen
Voeding en Gedrag
2023
Ingrid Smolders
Chronische stress bij honden en de invloed van voeding
2022
Eve Verstappen
Koken voor Honden
2022
Eve Verstappen
Orthomoleculair voedingstherapeut voor honden
2022
Ingrid Smolders & Eve Verstappen
Natuurgeneeskundig Hondentherapeut
2021
Karin Groot Jebbink, Academie Paard & Hond
Drie jaargangen Pijn bij Honden, aanvullend Pijn Coach
2018-2020
Michelle Vrolijk
Scroll naar boven